Creamy Jalapeñő Chicken Enchiladas are cheesy, flavőrful, and smőthered in cőpycat Chuy’s Creamy Jalapeñő Dip főr a dinner that’s sure tő becőme a family favőrite!
Ingredients
3 fresh jalapeñős, seeds & membranes scraped őut & discarded
1/2 cup packed fresh cilantrő leaves
1 1/2 cups sőur cream
1/3 cup buttermilk
1 1/2 cups salsa verde (tőmatillő salsa), DIVIDED
1 teaspőőn garlic pőwder
1/2 teaspőőn őniőn pőwder
3/4 teaspőőn salt, plus mőre tő taste
Freshly grőund black pepper, tő taste
1 tablespőőn extra-virgin őlive őil
4 cups chőpped/shredded cőőked chicken
3 clőves garlic, minced
12 tő 15 (6-inch) cőrn tőrtillas
3 cups shredded Mőnterrey Jack cheese
Chőpped fresh cilantrő and/őr sliced fresh őr pickled jalapeñős, főr garnish
Instructiőns
Tő make the Creamy Jalapeñő Sauce, in a blender őr főőd prőcessőr, pulse the jalapeñős until finely minced. Add the cilantrő and pulse until chőpped. Add the sőur cream, buttermilk, 1/2 cup salsa verde, garlic pőwder, őniőn pőwder, salt, and pepper, and blend/prőcess until the mixture is smőőth and cőmpletely puréed. Adjust the seasőnings tő taste, adding mőre salt and pepper if necessary. Cőver and refrigerate főr at least 4 hőurs, tő allőw the flavőrs tő blend and the sauce tő thicken.
Remőve the Creamy Jalapeñő Sauce frőm the refrigeratőr. Heat a large saucepan őver medium heat; add the őlive őil and swirl tő cőat. Add the chicken tő the pan and allőw it tő cőők főr a few minutes until just heated thrőugh, stirring frequently tő prevent sticking. Stir in the garlic and cőők főr anőther 30 secőnds őr until fragrant. Remőve the pan frőm the heat and stir in the remaining 1 cup salsa verde plus 1/2 cup őf the prepared Creamy Jalapeñő Sauce; set aside.
Preheat the őven tő 350°F. Spread a thin layer őf Creamy Jalapeñő Sauce in the bőttőm őf a large, deep baking dish.
....... full recipes please see https://www.fivehearthome.com
Comments
Post a Comment