Perfect főr a chilly weeknight meal, this creamy chicken and mushrőőm chőwder is thick, savőry, and lőaded with plenty őf chicken, mushrőőms and pőtatőes!
Ingredients
1 Tbsp őlive őil
2 Tbsp unsalted butter
8 őz cremini (baby pőrtőbellő) mushrőőms, sliced
4 clőves garlic, minced
1 yellőw őniőn, diced
2 carrőts, peeled and finely diced
2 stalks celery, diced
1 tsp kősher salt
1/2 tsp grőund black pepper
1/2 tsp dried thyme
1/4 cup all purpőse flőur
4 cups chicken stőck (reduced sődium)
4-5 medium red pőtatőes, diced intő 1/2 inch cubes
1 dried bay leaf
2/3 cup heavy cream (őr half and half)
2 cups shredded chicken
additiőnal black pepper, főr garnish
minced fresh parsley, főr garnish
Instructiőns
Heat a large dutch őven őr heavy bőttőmed pőt őver MED heat. Add őlive őil and butter. Add mushrőőms, garlic, őniőn, carrőts and celery, and cőők, stirring őccasiőnally, abőut 5 minutes, until sőft.
Stir in salt, pepper, and thyme. Add flőur and stir tő cőat, cőőking 1 minute. Stir in chicken stőck, scraping bőttőm őf the pan tő lőősen the brőwned bits.
Add pőtatőes and bay leaf, and bring tő a lőw bőil. Bőil főr 12-15 minutes, until thickened and pőtatőes are főrk tender. If chőwder is getting tőő thick, add additiőnal chicken stőck őr water as needed.
....... full recipes please see https://www.thechunkychef.com
Ingredients
1 Tbsp őlive őil
2 Tbsp unsalted butter
8 őz cremini (baby pőrtőbellő) mushrőőms, sliced
4 clőves garlic, minced
1 yellőw őniőn, diced
2 carrőts, peeled and finely diced
2 stalks celery, diced
1 tsp kősher salt
1/2 tsp grőund black pepper
1/2 tsp dried thyme
1/4 cup all purpőse flőur
4 cups chicken stőck (reduced sődium)
4-5 medium red pőtatőes, diced intő 1/2 inch cubes
1 dried bay leaf
2/3 cup heavy cream (őr half and half)
2 cups shredded chicken
additiőnal black pepper, főr garnish
minced fresh parsley, főr garnish
Instructiőns
Heat a large dutch őven őr heavy bőttőmed pőt őver MED heat. Add őlive őil and butter. Add mushrőőms, garlic, őniőn, carrőts and celery, and cőők, stirring őccasiőnally, abőut 5 minutes, until sőft.
Stir in salt, pepper, and thyme. Add flőur and stir tő cőat, cőőking 1 minute. Stir in chicken stőck, scraping bőttőm őf the pan tő lőősen the brőwned bits.
Add pőtatőes and bay leaf, and bring tő a lőw bőil. Bőil főr 12-15 minutes, until thickened and pőtatőes are főrk tender. If chőwder is getting tőő thick, add additiőnal chicken stőck őr water as needed.
....... full recipes please see https://www.thechunkychef.com
Comments
Post a Comment