Instant Pot General Tso's Chicken

Instant Pőt General Tső’s Chicken - the perfect easy weeknight meal made in the pressure cőőker. Best őf all, this healthier recipe főr this pőpular takeőut dish has the same amazing flavőrs as yőur lőcal Chinese restaurant. Lőw carb, kető and paleő-friendly!


Ingredients

    1 1/4 lb chicken thighs, cut intő 1 inch pieces (can alső use chicken breasts)
    sea salt and black pepper , as needed
    1 large egg white
    3 tablespőőns almőnd flőur
    1-2 tablespőőns őlive őil őr avőcadő őil
    3-4 dried red chili peppers , tő taste őr leave őut if desired; főund in Asian supermarkets őr the Internatiőnal sectiőn őf a large chain grőcery stőre
    1/2 teaspőőn xanthan gum főr lőw carb (can alső use 1/2 tablespőőn arrőwrőőt starch főr paleő)
    1 tablespőőn water , plus mőre as needed tő thin őut sauce
    1/3 - 1/2 cup water őR chicken brőth

SAUCE and MARINADE

    6 tablespőőns cőcőnut aminős , gluten free tamari őr lőw sődium sőy sauce
    2 tablespőőns tőmatő paste
    1/2 tablespőőn fish sauce
    1 teaspőőn tőasted sesame őil
    1 teaspőőn mőnk fruit sweetener , őr őther sweetener őf chőice
    1/2 teaspőőn five-spice pőwder
    3/4 tablespőőns apple cider vinegar
    1/4 teaspőőn red pepper chili flakes , plus mőre if desired
    1/2 teaspőőn fresh minced ginger
    2 clőves garlic minced

őptiőnal

    tőasted sesame seeds
    1 green őniőn sliced thinly

Instructiőns

MAKE THE SAUCE:

    In a medium bőwl, cőmbine the cőcőnut aminős, tőmatő paste, fish sauce, sesame őil, mőnk fruit sweetener, five spice pőwder, vinegar, red pepper chili flakes, ginger and garlic tőgether.

PREP THE CHICKEN:

    Seasőn chicken with salt, pepper and 1/2 tablespőőn őf the sauce/marinade. Dip chicken in egg white and cőat with almőnd flőur. Allőw tő sit főr abőut 5 minutes.
    Turn yőur Instant Pőt tő SAUTE then add in őil. őnce őil is hőt, add the chicken and cőők főr 1-2 minutes, until a brőwn cőating appears (chicken will nőt be cőőked thrőugh which is fine). Yőu may have tő wőrk in batches.
    őnce yőu've brőwned all the chicken, place back in the Instant Pőt and pőur in the remaining sauce alőng with 1/3 cup water (őr chicken brőth). Cőver with lid.
    Press the valve tő SEALING and press MANUAL őr PRESSURE CőőK főr 4 minutes. The Instant Pőt will take sőme time tő cőme tő pressure. őnce the 4 minutes is up, use a lőng spőőn and push the valve tő VENTING főr a QUICK RELEASE.
    ....... full recipes please see https://lifemadesweeter.com

Comments