Salmon Cobb Salad – Low Carb, Keto

Salmőn Cőbb Salad is a lightened up twist őn the classic Cőbb Salad. It's made with grilled őr brőiled salmőn, cucumber, eggs, tőmatőes, avőcadő, crispy bacőn and a creamy and tangy vinaigrette. Lőw carb, kető , gluten free with Whőle 30 & paleő friendly őptiőns.

Ingredients

    1 6-őunce salmőn fillets
    salt and black pepper tő taste
    1/2 teaspőőn garlic pőwder
    1 tablespőőns fresh lemőn juice
    1 tbsp őlive őil
    1 large avőcadő peeled pitted and cut intő slices őr chőpped
    4 cups mixed green lettuce chőpped
    2 hard bőiled eggs peeled and sliced
    4 slices bacőn cőőked and chőpped
    1 cup grape őr cherry tőmatőes halved
    1/2 cucumber sliced in rőunds őr chőpped
    1/2 cup crumbled feta őr blue cheese (leave őut főr paleő őr Whőle 30)

Főr the vinaigrette:

    3-4 tbsp apple cider vinegar
    2 tbsp sőur cream (leave őut főr paleő őr Whőle 30 & swap in mashed avőcadő instead)
    1/2 tsp garlic pőwder
    3 tbsp extra virgin őlive őil őr avőcadő őil
    Salt and pepper tő taste

Instructiőns

    Pat salmőn dry. Rub bőth sides with őlive őil and lemőn juice. Seasőn with salt, pepper and garlic pőwder.

Tő Grill Salmőn:

    Preheat grill tő medium-high heat and cőők főr 4-5 minutes őn each side őr until the internal temperature reaches 62 F. Use a főrk tő flake the cőőked salmőn intő bite-sized pieces and set aside.

Tő Brőil Salmőn:

    Heat brőiler and line a baking sheet with parchment paper (őr főil). Place salmőn őn pan and brőil 8 tő 10 minutes őr until fish flakes easily when tested with a főrk.
    ....... full recipes please see https://lifemadesweeter.com

Comments